1. Chleb Everyday – Opinie – Cena – Zamienniki – Ulotka – Skład

PYSZNY, BEZGLUTENOWY CHLEB Z ZIARNAMI SORGA ORAZ DYNI. CHLEB EVERYDAY

W dzisiejszych czasach jest mnóstwo ludzi, którzy są zmuszeni spożywać dietę bezglutenową. Świetnym rozwiązaniem dla takich osób jest bezglutenowy chleb z ziarnami sorga i dyni EVERYDAY. To gotowa mieszanka chlebowa stworzona do indywidualnego wypieku. Własnoręcznie upieczesz dla siebie pyszny i zdrowy chlebek. Zdrowy, naturalny oraz smaczny.

UNIKALNY SKŁAD MIESZANKI CHLEBOWEJ EVERYDAY

Chleb EVERYDAY jest pozbawiony wszystkich substancji, które mogłyby wyrządzić krzywdę osobie uczulonej na gluten. Nie zawiera laktozy, zbóż z zawartością glutenu, jajek, mleka, soi, orzechów, ziaren sezamu oraz innych produktów, nieprzyjaznych dla bezglutenowców. Jego g³ówne składniki to:
⦁ skrobia kukurydziana
⦁ mąka z ziaren sorgo
⦁ mielone ziarna słonecznika
⦁ mielony kminek
⦁ nasiona lnu
⦁ mąka z dyni

Wszystkie te składniki są zupełnie bezpieczne dla organizmu, a osoby uczulone na gluten mogą go spożywać bez żadnych obaw oraz ograniczeń.

JAK KROK PO KROKU UPIEC PYSZNY CHLEB EVERYDAY?

Przepis jest niesamowicie prosty, zwłaszcza że w opakowaniu mamy gotową mieszankę.
1. Zanim otworzymy torebkę wstrząsamy nią kilkakrotnie.
2. Wsypujemy mieszankę do żaroodpornego naczynia oraz dodajemy 5 g suchych drożdży, bądź 20 g płynnych (taka ilość drożdży niezbędna jest do 500 g mieszanki)
3. Następnie należy dolać 340 ml lekko ciepłej wody i mieszać powstałą mieszankę przez około 10 min aż do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
4. Tak przygotowaną mieszankę wstawiamy do rozgrzanego do 40 stopni piekarnika na 20 minut do wyrośnięcia.
5. Wyjmujemy z piekarnika po czym delikatnie formujemy bułeczki, bądź wstawiamy do formy do pieczenia, jeśli wolimy chleb.
6. Pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 60 minut.
7. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy chleb, bądź bułki przez około godzinę.

I gotowe! Szybko, łatwo oraz apetycznie. Możesz cieszyć się dobrym i świeżym chlebkiem własnej roboty. Ja jestem zafascynowana jego smakiem, zresztą nie jedynie ja. Moja rodzina nie może się go nachwalić. Zwłaszcza gdy jeszcze ciepły trafia na nasz stół. Jest nie tylko pyszny, ale także bardzo zdrowy, a to przecież najważniejsze.

CHLEB EVERYDAY I OGROM POZYTYWNYCH OPINIIchleb-bezglutenowy-everyday

Już wcześniej słyszałam same dobre opinie na temat tego chlebka. Dziś sama wydałabym taką opinię. Jest znakomity. Oto kilka opinii z sieci:

„Mój synek jest na diecie bezglutenowej. Chlebek bardzo mu smakuje. Pomaga mi w pieczeniu, co cieszy go jeszcze bardziej. Jest niejadkiem i miałam ogromny problem z wybraniem dla niego odpowiedniego pieczywa. Ten chlebek wręcz pochłania. Zalecam każdemu. U nas zagościł na stałe”.
Martyna 27 lat.

„Oboje z mężem nie tolerujemy glutenu. Chleb EVERYDAY to dla nas idealne rozwiązanie. Jest pyszny i zdrowy. Na naszym stole będzie jeszcze przez długi czas. Tym bardziej że smakuje obłędnie”.
Magdalena 33 lata.

Jak widać nie tylko ja jestem zafascynowana mieszanką chlebową EVERYDAY. Spróbuj rówież Ty. Naprawdę polecam.